Продавець Інтернет магазин "12ка" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3057 відгуків
Львівська обл. с. Гостинцеве, вул. Львівська 10, Львів, Україна
+380 (98) 455-80-05
+380 (93) 671-40-94
"12ка"
Кошик

Що краще мангал, гриль або барбекю?

Що краще мангал, гриль або барбекю?

 

Вітер розносить по окрузі смачний запах шашликів, а у Вас ще немає свого мангалу? Тоді прийшов час вибрати його, але щоб це зробити, потрібно визначитися з його роллю: стаціонарний атрибут дачного чи присадибної ділянки, невід'ємний реквізит для походів на природу, риболовлю, полювання.

Переносний мангал, подібно конструктору, легко збирається і розбирається навіть без інструментів, легко поміщається в багажнику автомобіля, в хорошій сумці, рюкзаку. А якщо для мангалу сумки немає, його зручно нести в руках, як валіза. Однак слід пам'ятати, чим більше деталей у переносного мангалу, тим він менш міцний і довговічний у своїй службі.

І поки найвидатніші уми сучасності не винайшли новий матеріал для мангалів, вибору в покупців залишається небагато: сталевий або чавунний. Колись мені доводилося бачити мангали з нержавіючої сталі і навіть цеглин, але не відомо, справлялися вони зі своєю функцією як личить мангалів.

Чавун – міцний, харчової матеріал, відрізняється товстими стінками, які довго тримають тепло, довговічністю використання. М'ясо в чавунному мангалі прожарюється швидко і рівномірно. Якщо за ним правильно доглядати і берегти від опадів, перепадів температур, він прослужить дуже довго.

Стальний мангал легший за вагою, менш схильний до впливу опадів і перепадів температур, однак і товщина його стінок тонше чавунного, а значить, що він з часом прогорить. Але у світі немає нічого вічного, крім самого світу. Тому потрібно вибирати те, що підходить і подобається.

Як вибирати мангал, багато хто задається цим питанням, єдиної інструкції тут немає. Він повинен стояти на стійких ніжках, не хитатися від вітру, бути зручним по зростанню того, хто готує на ньому. Ширину мангалу диктує розмір шампурів, а значить, завширшки не пограєшся, а довжину можна вибирати хоч на десять метрів, але в такому разі слід пам'ятати про видатковому матеріалі – вугіллі, дровах, гілках.

Що стосується отворів в корпусі мангалу – це особливий момент, якщо знати тонкощі і нюанси шашликового справи, то вони не потрібні, але краще, щоб у конструкції мангалу були отвори для повітря. У будь-якому випадку, щоб отримати смачний і красиво просмажений шашлик, над ним потрібно стояти, стежити за вогнем, вчасно перевертати м'ясо, одним словом чаклувати.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner